неділя, 25 квітня 2010 р.

Школа Волонтерів в Дніпровському

Чергове заняття Школи Волонтерів відбулося в неділю, 25 квітня, в с.Дніпровське Чернігівського району. 
Волонтери з МЦ Сосниця Юлія Здор та Ольга Бобир приїхали до МЦ "Дружба", щоб поспілкуватися з місцевою молоддю та провести тренінг, в ході якого активна молодь змогла б визначити та сформувати актуальні для села проблеми та знайти шляхи їх вирішення.
Проте повноцінному тренінгу перешкодили сільськогосподарські роботи - дніпровська молодь активно садила картоплю.
Але, все що не робиться - на краще! Нехай зібралося лише 6 учасників, проте яких! До будунку культури, в якому міститься і молодіжний центр, прийшли найактивніші молоді люди. 
Вразила безнадійність та навіть певний відчай, з яким дніпровці говорили про проблеми села. Основною з яких є, як і в більшості сіл та селищ Чернігівщини, проблема сміття - немає куди викидати, нема кому забирати та вивозити, і тому місцеві мешканці та числені відпосиваючі, що масово "атакують" мальовниче Дніпровське в літній період.
Проте 3 години розмов, дискусій та суперечок не пройшли дарма: волонтерами були напрацьовані шляхи виходу з проблеми, визначені послідовні кроки.
Так, виявилося, що навіть неподолана на перший погляд проблема може стати цілком вирішуваною, якщо подумати над її вирішенням усім разом та розписати причи її виникнення.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар