субота, 24 квітня 2010 р.

Планета людей


Думай глобально - дій локально
21-23 квітня відбувся Молодіжний екологічний табір "Планета людей" (МДЦ "Артек", АР Крим).
Захід було проведено в рамках святкування Дня Землі. Майже 40 молодих активістів з різних куточків України зібралися, щоб спробувати знайти шляхи вирішення екологічних проблем.

Участь у таборі взяли і волонтери з Чернігівщини: Василь Товчко (МЦ с.Смолин), Аня Кутня та Юлія Авраменко (МЦ смт Сосниця), Олександра Ткач та Катерина Ващенко (МЦ "Промінь" смт Любеч).
В рамках проекту учасниками було розроблено 3 екологічних міні-проекти, що відображають шляхи вирішення проблем притаманних для різних регіонів України, інформацію про які було викладено у буклетах, які тут-таки отримали учасники.
 
Так, учасниками табору було визначено наступні проблеми:
- несвідоме ставлення суспільства до забруднення навколишнього середовища;
- знищення зелених насаджень;
- відсутність налагодженої системи сортування, вивозу та переробки сміття.

Протягом трьох днів учасники працювали над визначенням причин та наслідків екологічних проблем, шляхів вирішення та кроків їх подолання. Це стало першим етапом в процесі створення молоддю функціонуючих еколого-зберігаючих проектів адаптованих до регіональної специфіки.
Але не тільки роботою над проектами запам'ятався табір. На території МДЦ "Артек" учасники грали в Геокешинг, що мав на цей раз екологічну тематику. Запам'яталося також і прогулянки по Артеку та вечірньому Гурзуфу, сходження на Айю-Даг (а особливо знайдений на вершині камінь із надписом "Чернігів").


Немає коментарів:

Дописати коментар